top of page
o meni
6T0A5814.jpg

BIOGRAFIJA

biografija

Muzičko obrazovanje:
Akademija umetnosti u Novom Sadu, Škola za savremenu muziku u Budimpešti, Samoobrazovanje.


Počeo kao tinejdžer svirajući u lokalnim autorskim i klupskim bendovima. Kako u gradu nije postojalo formalno muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi, obrazuje se samostalno i uz starije i iskusnije lokalne bubnjare.


- Kao iskusan klupski svirač, samostalno se pripremajući, upisuje Školu za savremenu muziku i džez Kőbányai Zenei Studió u Budimpešti, u klasi jednog od najcenjenijih mađarskih bubnjara Janoša Šoltija, koju završava 2003. godine.


- Godine 2015. završava osnovne a 2017. master akademske studije na Odseku za udaraljke Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi profe- sora Nebojše Jovana Živkovića i Srđana Palačkovića.

- Aktivno posećuje seminare i majstorske kurseve eminentnih perkusioni- sta i bubnjara iz regiona i sveta. Neka od poznatih imena su: Jeff Queen, John Wooton, Dom Famularo, Howard Curtis, Robert Mehmet Sinan Ikiz, Gergo Borlai, Čizi Laslo, Igor Lešnik, Dušan Ivanišević, Dušan Novakov, Miroslav Karlović i mnogi drugi.

Izvođačka delatnost:
Autorski bendovi, Cover bendovi, Džez ansambli, Simfonijski orkestri, Ansambli udaraljki, Solistički nastupi, Big bend, Prateći bendovi zvezda domaće i inostrane muzičke scene.


- Kao tinejdžer počeo u lokalnom autorskom bendu a svoju sviračku praksu razvijao je svirajući u žanrovski različitim bendovima i orkestrima.


- Od autorske muzike preko raznih cover bendova i bendova za proslave i zabave, nekolicine džez sastava, svirao je različite žanrove od plesne muzike, domaćih i stranih hitova, narodne muzike sa jedne pa do džeza i simfonijske muzike sa druge strane.


- Kroz dosadašnju karijeru kao član pratećeg benda, ansambla ili orkestra, nastupao je sa eminentnim muzičarima i solistima domaće i inostrane muzičke scene. Neki od njih su: Wallace Roney, John Wooton, Zdravko Čolić, Tanja Jovićević, Željko Joksimović, Tereza Kesovija, Gibonni, Goran Karan, Jelena Rozga, Hari Varešanović, Madam Piano, Gabor Bunford,
Aleksandar Banjac, Tijana Bogićević, Boris Režak, Bojana Stamenov, Nevena Božović, Dušan Svilar, Saška Janković, Mirna Radulović, Nikola Mijić, Zoran Šandorov
i mnogi drugi.


- Klasičnom muzikom se bavio kao član raznih simfonijskih orkestara kao orkestarski muzičar. Nastupao kao solista i član ansambla AU-AU Akademije umetnosti u Novom Sadu.


- Od 2015. godine stalni je član Novosadskog big benda na čelu sa Fedorom Vrtačnikom.


- Od 2016. godine član je pratećeg benda Jelene Tomašević.

Pedagoška praksa:
Predaje na odseku za udaraljke i odseku za džez u osnovnoj i srednjoj Muzičkoj školi u Subotici, organizuje i drži bubnjarske seminare i druge edukativna predavanja iz raznih oblasti muzike.


- Pokrenuo Odsek za udaraljke 2004. godine u Muzičkoj školi Subotica i time postao prvi profesor udaraljki i bubnjeva u školi koja je 2018 godine proslavila 150 godina postojanja. 


- Jedan od osnivača neprofitnog udruženja Junior Music Studio, koje se od 2006. godine bavi edukacijom mladih iz oblasti popularne muzike. Organizator i realizator nekolicine muzičkih radionica i seminara za mlade muzičare.


- Jedan od inicijatora i osnivača Džez odseka u Muzičkoj školi Subotica 2008. godine, na čijem se čelu nalazi od osnivanja.


- Tokom neprekidne pedagoške prakse u trajanju od 15 godina, edukovao mnoge mlade bubnjare koji su svoje bavljenje muzikom nastavili u mnogim bendovima, orkestrima ili na studijama u zemlji i inostranstvu.


- Bio domaćin i organizator mnogih bubnjarskih seminara i prezentacija namenjenim popularizaciji udaraljki i bubnjeva.


- Pokrenuo svoj seminar 2019. godine, kao rezultat prikupljenog iskustva i pedagoške prakse sa ciljem da pomogne svojim iskustvom i znanjem bubnjarima u zemlji i regionu

 

bottom of page