top of page
6T0A5814.jpg

BIOGRAFIJA

Download bio
o meni
biografija
Goran Evetović rođen je u Subotici 1978. godine. Školu za savremenu muziku i džez Kőbányai Zenei Studió završava 2003. godine u klasi Janoša Šoltija (Solti János). Godine 2015. završava osnovne a 2017. master akademske studije na Odseku za udaraljke Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora mr Nebojše Jovana Živkovića i dr um. Srđana Palačkovića.
Kroz dosadašnju karijeru kao član pratećeg benda, ansambla ili orkestra, nastupao je sa eminentnim muzičarima i solistima domaće i inostrane muzičke scene. Neki od njih su: Wallace Roney, John Wooton, Denise King, Zdravko Čolić, Tanja Jovićević, Željko Joksimović, Gibonni, Goran Karan, Jelena Rozga, Hari Varešanović, Madam Piano, Gabor Bunford, Aleksandar Banjac, Tijana Bogićević, Boris Režak, Bojana Stamenov, Nevena Božović, Dušan Svilar, Saška Janković, Mirna Radulović, Nikola Mijić, Zoran Šandorov i mnogi drugi. Od 2015. godine stalni je član Novosadskog big benda a od 2016. godine član je pratećeg benda Jelene Tomašević.
Od 2019. godine pa do danas objavio je četiri knjige namenjene bubnjarima. Bubnjarski priručnik – Put do velikih bina objavljen je u 2019. godine, Radnu svesku za bubnjare – Backbeat objavljuje 2020. dok su knjige Doboš i Praktični vodič kroz 40 rudiemenata izašle 2022. godine.
Organizator je seminara, takmičenja i prezentacija namenjenim popularizaciji udaraljki i bubnjeva. Svoj seminar “Put do velikih bina” pokrenuo je 2019. godine, kao rezultat prikupljenog iskustva i pedagoške prakse sa ciljem da pomogne svojim iskustvom i znanjem bubnjarima u zemlji i regionu.

 

bottom of page